top of page
 • Foto van schrijverKirsten van der Winden

Creëer je eigen lente bruiloft!

Bijgewerkt op: 30 apr. 2021

Vanaf 21 maart begint de lente alweer. De lente wordt door velen gezien als een van de mooiste seizoenen, omdat de bloemetjes uitkomen, het weer beter wordt en vooral omdat je humeur er spontaan beter van wordt. Ook al gooit corona roet in het eten bij de meeste bruiloften. Met deze tips kun je ook op jullie intieme bruiloft dit gevoel en de bijpassende sfeer overbrengen.


Bloemen, bloemen en nog meer bloemen

Bij de lente horen allerlei verschillende soorten bloemen. Laat deze bloemen ook vooral terugkomen gedurende de dag. Denk hierbij aan de tafeldecoratie, versiering van het gangpad en de stoelen tijdens de ceremonie, leuke vaasjes met bloemen op de statafels tijdens de feestavond, maar ook aan bloemen in je haar of zelfs echte bloemen op je bruidstaart. Echte lentebloemen zijn:

 • Pioenrozen

 • Hortensia's

 • Aronskelken

 • Tulpen

 • Orchideeën

 • Anemonen

 • Camelia's

 • Lelietjes van dalen

 • Boterbloemen

 • en natuurlijk nog veel meer bloemen

Laat een mooi bruidsboeket samenstellen door een bloemist met daarin enkele van bovenstaande lentebloemen en je steelt sowieso de show!


Boeket met diverse bloemen in roze en paarse tintent=

Vrolijke en frisse kleuren

Bij de lente wordt vaak gedacht aan pasteltinten, maar het kan ook anders. Gebruik juist frisse en vrolijke knalkleuren in je decoratie om er een echt knalfeest van te maken. Denk hierbij aan oranje, geel, rood, roze en blauw. Kies één kleur die je over de gehele dag laat terugkomen of maak een mooie vrolijke kleurencombinatie.


Fris en fruitig

Omdat het lekkerder weer wordt in de lente gaan mensen ook meer drinken. Wat helemaal hip is, is om grote karaffen met vers fruitwater neer te zetten, zodat de gasten zelf een drankje naar keuze kunnen tappen. Zo'n limonadebar is sowieso een succes! Ook kun je fruit gebruiken ter decoratie van de bruiloft. Denk hierbij aan mooie groene appels, rode aardbeien, gele citroenen en roze frambozen. Zorg er wel altijd voor dat je het gekozen fruit ook weer afstemt op de andere kleuren van de bruiloft.Lekker buiten

Lente betekent ook beter weer, een stralende zon en aangename temperaturen. Denk er ook aan om jullie bruiloft lekker buiten te vieren. Trouw je bij een landhuis dan kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de tuin om een gezellige buitenceremonie te houden. Of wat dacht je van een gezellige picknick of diner met zijn allen aan lange houten tafels. Houdt er wel altijd rekening mee dat het in Nederland veel regent en zorg er altijd voor dat je een eventuele binnenmogelijkheid of een tent hebt in geval van slecht weer.Een echte lente bruidstaart

Pas ook je bruidstaart aan aan de lente sfeer van jullie bruiloft. Kies voor een frisse en natuurlijke bruidstaart zoals bijvoorbeeld een naked wedding cake gedecoreerd met fruit. Of kies voor een een taart versierd met echte bloemen. Qua smaken voor de bruidstaart kun je nog steeds alle kanten op met fruit, chocolade etc. Net wat jullie zelf lekker vinden!


Hebben jullie hulp nodig bij het stylen van jullie lente bruiloft? Of willen jullie juist hulp bij de hele organisatie van de bruiloft? Neem dan gerust contact op en maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page