top of page
  • Foto van schrijverKirsten van der Winden

De magie van een openingsdans op je bruiloft

Je bruiloft is een van de meest bijzondere dagen in je leven, en de openingsdans is vaak een van de meest memorabele momenten van deze speciale dag. Het is het moment waarop jij en je partner voor het eerst als getrouwd stel op de dansvloer staan te schitteren. De openingsdans is meer dan alleen een dans; het is een symbool van jullie liefde en een moment om met volle teugen van te genieten. Belangrijk is dan wel dat je ervan geniet en van het hele proces dat eraan vooraf gaat.

Als ervaren weddingplanner weet ik hoe belangrijk de openingsdans is, en ik deel graag enkele tips en ideeën om dit moment nog specialer te maken.

Kies het perfecte nummer

Het kiezen van het juiste nummer voor jullie openingsdans is cruciaal. Overweeg liedjes die een speciale betekenis hebben voor jullie relatie, zoals het nummer wat werd gedraaid toen jullie elkaar voor het eerst ontmoette of een lied dat jullie verhaal weergeeft. Of je nu kiest voor een romantische ballade, een vrolijk deuntje of zelfs een swingend nummer, zorg ervoor dat het nummer bij jullie past en de juiste sfeer creëert.


Volg danslessen

Voor degenen die nog niet zo veel ervaring hebben met dansen, kunnen danslessen een geweldige investering zijn. Zo zijn wij zelf begonnen met een basiscursus stijldansen om gewoon de basis te leren beheersen en je eigen motoriek beter onder controle te krijgen. Tevens kan het een geweldige manier zijn om jullie zelfvertrouwen op te bouwen en jullie openingsdans perfect te laten verlopen. Daarnaast is samen dansen een geweldige manier om de band tussen jullie twee te versterken en het vertrouwen in elkaar te vergroten, en daarnaast ook nog eens enorm veel lol samen te hebben.


Personaliseer de dans

Jullie openingsdans hoeft zeker niet traditioneel te zijn. Overweeg om de dans op een manier aan te passen die echt bij jullie als stel past. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je een stukje choreografie toevoegt of een leuke verrassingselement inbouwt. Gooi er een verrassend lift in of switch tussen verschillende muziek en dansstijlen. Het belangrijkste is dat de dans authentiek is en bij jullie past. Jullie moeten je er uiteindelijk comfortabel bij voelen.


Betrek eventueel de gasten erbij

Jullie kunnen de gasten bij de openingsdans betrekken door ze uit te nodigen om na een bepaald punt op de dansvloer te komen en met jullie mee te dansen. Dit zorgt voor een leuke interactie en creëert een warme sfeer op de dansvloer. Tevens kan hierdoor ook direct het feest van start gaan en staat iedereen ook gelijk op de dansvloer. Of denk aan een speciale dans die jullie met vrienden en familie delen om het moment nog specialer te maken.


Oefen veel en geniet van ieder moment

Het belangrijkste is om te oefenen, maar onthoud dat het niet perfect hoeft te zijn. Heb vooral ook heel veel lol tijdens het oefenen. Uiteindelijk ga je je al die dansmiddagen/avonden herinneren als leuke, gezellige en intieme momenten die je samen hebt gedeeld en dat is het belangrijkste.

Voor de dag zelf en het moment van de openingsdans geldt ook; heb vooral lol en geniet ervan samen. Het is oké om zenuwachtig te zijn, en kleine foutjes maken de dans vaak nog charmanter. Het belangrijkste is dat jullie samen genieten van dit bijzondere moment. De openingsdans op je bruiloft is een moment dat je altijd bij zal blijven. Het is een kans om jullie liefde te vieren en te delen met vrienden en familie. Als weddingplanner sta ik altijd klaar om stellen te helpen bij het plannen van hun perfecte openingsdans, en ik hoop dat deze tips jullie zullen inspireren om dit moment onvergetelijk te maken. Geniet van elk moment op jullie speciale dag en dans met liefde in jullie harten.


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page