top of page
  • Foto van schrijverTrouwambtenaar Joyce

Gastblog Trouwambtenaar Joyce

De ceremonie… hét moment dat jullie ein-de-lijk het ja-woord aan elkaar mogen geven. Het moment waar jullie (misschien al) jaren over hebben gedroomd en sowieso al maanden naartoe hebben geleefd. Een persoonlijke ceremonie is dan ook onmisbaar. Maar hoe zorg je ervoor dat je die krijgt? Dat ga ik jullie vertellen aan de hand van een paar ideeën en tips.


Want hoe mooi de locatie ook is waar jullie trouwen, daar moet het vooral niet over gaan tijdens de ceremonie. Het moet over júllie gaan. Over jullie persoonlijke verhaal: hetgeen jullie samen allemaal hebben meegemaakt en wat jullie vormt als stel.


Denk bijvoorbeeld aan jullie eerste ontmoeting, jullie eerste vakantie met z’n tweetjes, samenwonen, weekendjes weg en natuurlijk de verloving. Stuk voor stuk mooie momenten om op in te zoomen, opnieuw bij stil te staan en om samen her te beleven.


Niet alleen dit soort grote momenten, juist ook de kleine dingen uit jullie relatie zijn mooi om te belichten. Want welk gevoel geeft jouw partner jou? Hoe zorgt jouw partner ervoor dat jij keer op keer weer met een blij gevoel thuis komt na een lange werkdag? Waar dromen jullie samen over voor de toekomst?


Naast het vertellen van jullie eigen verhaal zijn er sowieso onderdelen die terug (moeten) komen in de ceremonie zoals het ja-woord en het tekenen van de akte. Maar daarnaast is er nog zoveel meer mogelijk. Een paar tips:


  • Betrek familie en/of vrienden erbij voor extra input over jullie als stel of zelfs als gastspreker;

  • Pak een moment om zelfgeschreven trouwgeloften naar elkaar uit te spreken.


Bedenk bij alles: past dit bij ons? Voelen we ons hier goed bij? Krijgen we hierdoor de ceremonie waar we van dromen? Is het antwoord “ja”, dan zitten jullie goed!


Het is belangrijk om de juiste trouwambtenaar/ceremoniespreker te kiezen voor jullie grote dag. Kies vooral iemand met wie jullie beide een klik hebben. Zijn jullie benieuwd of wij een klik hebben? Ik plan graag een kennismakingsgesprek met jullie in. Ik hoor graag wat jullie wensen zijn en neem jullie mee in mijn werkwijze. Ik kijk er naar uit om jullie verhaal, met humor, passie en veel liefde te vertalen tot een ceremonie die bij jullie past!


Liefs,30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page