top of page
  • Foto van schrijverMaureen Martens

Gastblog Zangeres Maureen Martens

Muziek tijdens jullie trouwdag is natuurlijk onmisbaar! Vaak is er al een lijstje op Spotify waar jullie al jullie favoriete liedjes hebben opgeslagen. Maar…. Vaak word er niet aan gedacht om deze liedjes live ten gehore te brengen óf twijfelen mensen aan de meerwaarde van livemuziek tijdens hun trouwdag. En dat is jammer, want livemuziek voegt zo ontzettend veel toe en maakt jullie ceremonie niet alleen persoonlijker maar ook intenser, het verbindt en versterkt alle emoties.


In deze blog vertel ik jullie alles over livemuziek tijdens jullie dag. Wat kun je verwachten? Waarom niet gewoon kiezen voor een afspeellijstje op Spotify en welke nummers zijn geschikt en hoe kies je nu het juiste liedje uit?

Wat kun je verwachten wanneer je kiest voor livemuziek?

Niet alleen is livemuziek veel persoonlijker het is ook nog eens ontzettend sfeer verhogend. Tranen gaan gegarandeerd rollen wanneer een zangeres of zanger voor jullie en jullie gasten al jullie favoriete liedjes ten gehore gaat brengen. Voorafgaand is er vaak ook een gesprek geweest, hierdoor kan de muzikant perfect inspelen op jullie wensen. De muziek is afgestemd op de locatie, het aantal gasten en de muzikant weet hoe hij/zij jullie gasten kan raken met de door jullie gekozen muziek.

Zangeres en gitarist die in de duinen muziek maken
Fotografie: Marcella Tenlima

Waarom niet gewoon kiezen voor een mp3?

Livemuziek zorgt ervoor dat je wordt meegenomen in het verhaal van de liefde. Anders dan een afspeellijst kan een muzikant haar muziek aanpassen op de situatie. Liever korter, liever alleen het refrein wat voor jullie zoveel waarde heeft? Er is van alles mogelijk! Samen met het verhaal van de trouwambtenaar wordt jullie ceremonie hierdoor een complete beleving. Het klopt in zijn geheel. Ook kun je, wanneer je een pianist of gitarist bijboekt, een mooie muzikale begeleiding verwachten onder mooie woorden van de trouwambtenaar of tijdens het (voor)lezen van jullie geloften. Prachtig toch?


Welke nummers zijn geschikt?

Natuurlijk wil je graag de allermooiste liedjes terug horen op jullie dag! Maar hoe kies je deze nou? Misschien staat het voor jullie al vast welke liedjes het moeten worden, maar misschien komen jullie er ook gewoon echt niet uit. Geen zorgen! Er zijn ook zoveel liedjes, dat dat ook niet heel gek is. Om die reden biedt ik ook een adviesgesprek aan. Hierin luister ik naar jullie wensen en adviseer ik jullie daar waar nodig. We gaan samen luisteren naar de muziek en komen zo tot jullie top 5. En dan is het een kwestie van deze liedjes nog een plekje geven. Alles in overleg. Maar door samen te sparren, komen de mooiste ideeën naar boven.


Hebben jullie nou een favoriet lied maar vinden jullie deze niet geschikt tijdens een ceremonie omdat hij te snel is bijvoorbeeld? Nóg een voordeel van livemuziek… We kleden het liedje uit en maken er een eigentijdse versie van die wel perfect past bij jullie ceremonie.

Zangeres zingt live voor een bruidspaasr
Fotografie: De Bruidsgasten

Lekker wat inspiratie:

Kunnen jullie alvast wat inspiratie gebruiken? Ik heb voor jullie al wat liedjes op een rijtje gezet. Liever een keer een inspiratie gesprek inplannen? Dit kan natuurlijk ook! Ik help jullie graag op weg!


Binnenkomst bruid: A thousand years - Maureen Martens - a thousand years - YouTube Na de geloften: jij bent de liefde - Jij bent de liefde - Cover by Maureen - YouTube Tekenmoment: Lost without you - Lost without you cover by Maureen Martens - YouTube Afsluiting ceremonie: Weg van jou - Maureen Martens - Weg van jou - YouTube Zo zie je maar, er is van alles mogelijk wanneer jullie de keuze maken voor livemuziek en één ding is zeker, livemuziek maakt er echt iets persoonlijks van. Iets unieks, wat speciaal voor jullie in elkaar gezet is.

Hebben jullie vragen of willen jullie eens vrijblijvend kennismaken? Of misschien willen jullie wel een adviesgesprek en je laten inspireren met mooie liedjes voor jullie dag? Neem gerust contact met mij op! Ik denk graag met jullie mee!


Alle liefs,

55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page