top of page
  • Foto van schrijverKirsten van der Winden

Tips voor het uitzoeken van je trouwjurk

Volgens mij heeft iedereen hier als klein meisje al over gedroomd. Hoe zal ik er later uit zien in mijn trouwjurk? Als een prinses? Of als een zeemeermin? Maar als dat moment dan eindelijk daar is, is het toch wel een klein beetje spannend. Hoe ga je dat aanpakken? Hoe weet je uiteindelijk zeker dat je de juiste keuze maakt? In deze blog geef ik je enkele tips mee voor het vinden van jouw droomjurk.


Pinterest is your friend Voordat je echt fysiek op zoek gaat naar je trouwjurk kun je je zoektocht al online starten. Struin Pinterest af op zoek naar plaatjes van trouwjurken die bij jou passen en waar jij je lekker in denkt te voelen. Uiteraard kun je ook genoeg voorbeelden zoeken in trouwmagazines of magazines van bruidswinkels die je bijvoorbeeld op een beurs hebt gekregen. Wanneer je een afspraak hebt ingepland bij een bruidszaak kun je deze voorbeelden meenemen en laten zien, zodat zij al een beetje een indruk krijgen van jou als persoon.

Loop eens een outlet binnen In Nederland zijn meerdere outlets te vinden waar je zonder afspraak binnen mag lopen om trouwjurken te passen. Neem eens een keer een dag de tijd om rond te lopen in een outlet en te zien en voelen hoe de trouwjurken die jij in je hoofd hebt er in het echt uit zien. Het voordeel van een outlet is dat je gemakkelijker een jurk zult vinden die binnen je budget past en zelf vrij bent om rond te kijken. Het nadeel is wel dat je direct zult moeten beslissen of je een jurk neemt, omdat je hem ook direct mee moet nemen. Weg = weg.

Plan een afspraak Plan ruim van tevoren een afspraak bij een bruidszaak om langs te komen. Neem als je naar zo'n afspraak gaat alleen de mensen mee die jij erbij wilt hebben. Voel je niet verplicht om je schoonzusje mee te nemen als je daar helemaal geen band mee hebt. Het is belangrijk dat de mensen die je meeneemt jou gelukkig maken en vooral dat zij een eerlijke mening geven.

Tijdens je pasafspraak Als je bruidsjurken gaat passen zijn er enkele dingen die handig zijn om aan te denken. Draag bijvoorbeeld huidkleurig ondergoed op de dag van passen. Zo kun je niet worden afgeleid door je felroze string die je door de trouwjurk heen ziet. Een passende BH voor onder de trouwjurk kun je vaak lenen tijdens het passen. Indien je ook al schoenen bezit voor onder je trouwjurk is het goed om deze mee te nemen. Op die manier kun je direct zien of alles goed bij elkaar past.

Kom uit je comfortzone Uiteraard heb je van tevoren al rond gekeken en al een idee van hoe jouw trouwjurk eruit moet zien. Probeer toch tijdens je afspraken verschillende modellen jurken te passen. Soms kan iets wat in jouw ogen heel mooi leek er toch heel anders uit zien als je het aan hebt. Terwijl andersom ook modellen waarvan jij dacht dat het niets voor jou was je prachtig kunnen staan. Zo weet je uiteindelijk ook zeker dat je de juiste keuze hebt gemaakt.

Say yes to the dress Nadat je meerdere trouwjurken hebt gepast, zal er eentje zijn die constant door je hoofd blijft spoken. Probeer deze jurk nog eens aan en ga af op je gevoel. Twijfel je nog een beetje, doe het dan vooral niet! Maar als jij je helemaal gelukkig voelt in je jurk en jouw entourage allemaal met tranen in hun ogen zit, dan ben jij geslaagd in jouw zoektocht.


16 weergaven0 opmerkingen

Komentáře


bottom of page