top of page
  • Foto van schrijverJaentien Scheutjens-Brienen

Trouwfoto’s waar je trots op bent!

Hoe krijg je spontane foto’s van je bruiloft? Foto’s waarvan je als bruidspaar denkt; JA, dit zijn wij en niet de geposeerde foto’s. Een goede trouwfotograaf kan je hierbij helpen!


Mijn doel als trouwfotograaf is om de ENERGIE van een bruiloft vast te leggen. Zodat mijn bruidsparen na jaren nog die ENERGIE kunnen voelen en herbeleven door de foto’s te bekijken.

Voor mijn bruidsparen is hun trouwdag een dag vol spontane momenten, maar ik als trouwfotograaf weet alles van tevoren al! Het gaat immers om een goede voorbereiding. Ik wil namelijk geen moment missen waarvan ik van tevoren had kunnen weten dat dit moment zou komen. Denk bijvoorbeeld aan een speech die gegeven wordt door de vader van de bruid als verassing. Dit is voor het bruidspaar een verassing, echter weet een ceremoniemeester hier vaak wel van. Daarom neem ik altijd contact op met de ceremoniemeester voor de ‘verborgen agenda’. Deze verassingen voor een bruidspaar geven een zeer bijzondere ENERGIE, deze zijn zeer waardevol.


Doordat ik van tevoren de planning met het bruidspaar en de ceremoniemeester volledig doorneem, weet ik precies wat er komen gaat. Zo kan ik van tevoren al bedenken hoe ik bepaalde momenten ga vastleggen. Sommige momenten zijn bijvoorbeeld zeer intiem. Dan kies ik als fotograaf een plek van waar uit ik kan fotograferen en niet opgemerkt word, zodat ik écht de ENERGIE weet vast te leggen van dat moment.


Uiteindelijk krijg je zo de spontane foto’s gedurende dag van het bruidspaar, maar ook van al hun gasten, want die zijn net zo belangrijk!


De trouwreportage

Ik krijg vaak de opmerking van bruidsparen dat ze geen geposeerde foto’s willen met de trouwreportage. Een hele logische opmerking zeg ik altijd! Alleen een professioneel model kan voor een camera staan en uit het niets precies dat doen waardoor ze er mooi opstaat én als zichzelf. Het is belangrijk dat je als trouwfotograaf het bruidspaar hiermee helpt.


Tijdens de trouwreportage neem ik de volledige regie! Afhankelijk van mijn bruidspaar, hoe ze zijn als stel en hun persoonlijkheden, geef ik ze opdrachten en laat ik ze vooral samen genieten van het moment. De trouwreportage is het moment op de trouwdag dat je écht even met zijn 2tjes bent. Ik zeg ook altijd tegen mijn bruidsparen dat ze hier écht van moeten genieten. Voordat je het weet ben je weer terug bij je gasten.


De trouwreportage is een leuk moment, en moet geen moment zijn waar een bruidspaar tegen op kijkt. En dat is mijn taak! En wat een eer is het dan dat je dit terug krijgt van je bruidsparen. Dat ze achteraf de trouwreportage hebben beleefd als een heerlijk moment op hun trouwdag en trots zijn op de foto’s en ze zelfs groot hebben laten uitprinten! Foto’s die spontaan zijn en vol ENERGIE!


Props op jouw foto

Waar steeds meer gebruik van wordt gemaakt tijdens de trouwreportage; zijn props/attributen. Rookbommen zijn tegenwoordig favoriet. Je hebt ze in alle kleuren en ze geven ook niet af op je kleding. Leuk om te combineren met de thema kleuren van de bruiloft, of je kunt er een heel kleurenpallet van maken!


Of wat dacht je van een champagnefles en die tijdens de shoot flink laten knallen?

Voor bruidsparen is het fijn om ‘props’ te gebruiken. Dit haalt de spanning weg van de trouwreportage en je begint gelijk op een leuke manier! Uiteraard kan je ook iets meenemen wat echt bij jullie als stel past; vertrouwd, persoonlijk en van echte waarde!
Groepsfoto’s

En dan zijn er nog de groepsfoto’s. Geweldig om te hebben achteraf, maar op het moment vaak een ‘moetje’. Hoe leuk is het als dit een moment wordt waarop vooral veel gelachen wordt en échte waardevolle foto’s gemaakt worden met je vrienden en familie.


Ten eerste vind ik het altijd belangrijk om de mensen zoveel mogelijk bij naam te kennen (soms een uitdaging geef ik toe)! Dit maakt de eerste drempel ook minder spannend voor de groepsfoto’s en hierdoor maak je het persoonlijk. Mijn aanpak is immers; ENERGIE! Gericht op jullie mooiste moment, gecombineerd met oprechte individuele aandacht!


Hoe leuk is het dan ook dat je achteraf met een grote glimlach terugdenkt aan de groepsfoto’s. Groepsfoto’s worden vaak gemaakt tijdens de borrel, dus we maken hier gewoon een feestje van! Dat mensen staan te poppelen om op de foto te willen, doordat ze zien wat voor een feestje we ervan maken! Dit doe ik net zoals bij de trouwreportage door te kijken naar de ENERGIE van mijn bruidspaar en in dit geval ook van de gasten. Iedereen is immers anders. Zodat je een échte glimlach krijgt, en geen boer met kiespijn lach!


Door de combinatie van persoonlijke individuele aandacht, een goede voorbereiding en uiteindelijk ENERGIE, krijg je de foto’s van je bruiloft waar je zelf een glimlach van op je gezicht krijgt!


Geschreven door Jaentien Scheutjens-Brienen, beter bekend als De Energieke Trouwfotograaf

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page