top of page
  • Foto van schrijverMalou van Vianen

Wat is de meerwaarde van echt unieke styling voor je bruiloft?

De locatie die jullie kiezen heeft waarschijnlijk de mooiste plaatjes in hun portfolio en beschikt over alle onderdelen om jullie bruiloft mooi aan te kleden.


Maar wat nou als je meer wilt dan de standaard setting met decoratie die ook voor de volgende bruiloft weer uit de kast wordt gehaald. Misschien Pinterest waardig, maar niet 100% jullie. Ga dan eens na wat echt bij jullie past, wie jullie zijn en wat jullie als stel bijzonder maakt.


Trends zijn natuurlijk erg belangrijk op het gebied van styling. Zo zullen er altijd sferen en thema's zijn die in een tijdperk de overhand nemen. Helemaal niet erg als zo'n thema je aanspreekt. En wanneer het bij jullie past, kun je dit zeker toepassen op je bruiloft. Maar hoe voorkom je nou dat jullie bruiloft er precies zo uitziet als die van de vorige en de volgende bruiloft op diezelfde locatie?


Maak het persoonlijk!

Dit doe je door een eigen kleurschema te ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan de tint van jullie favoriete bloem, een kleur die jullie veel in huis gebruiken of een hint naar een locatie waar jullie graag zijn. Naast een kleurschema kan een fun element er ook voor zorgen dat de gasten meteen weten dat het jullie bruiloft is. Denk hierin bijvoorbeeld naast vaasjes en kaarsen op je diner tafel eens aan een object in de vorm van je huisdier, of een naamkaartje in de vorm van je passie of hobby. Al deze persoonlijke toevoegingen kunnen wij speciaal op maat maken met een 3D printer.


De keuze van je trouwlocatie zegt vaak al veel over je bruiloft wensen. Maak daarom gebruik van de pluspunten van je trouwlocatie en benadruk deze. Trouw je in een landhuis of kasteel laat deze lijnen dan terug komen in je backdrop en bloemschema. Trouw je op een boerderij kies dan juist voor een wat robuustere stijl en een vaak wat minder officiële setting.


Eigenlijk is het het belangrijkste om een stijl te kiezen en je hier aan vast te houden. Deze voer je overal in door. Jullie eigen kleding, de aankleding en styling, maar ook de uitnodiging en het vervoer. Heb je er nou moeite mee om een thema en stijl vast te leggen? Dan is een wedding styliste echt iets voor jullie! Door een uniek totaalconcept op te zetten gericht op jullie wensen en eisen krijg je een bruiloft die echt van jullie is.Welk onderdeel van jullie dag verdient de meeste styling?

Ceremonie, diner of feest? Vaak wordt hierin een keuze gemaakt. Maar met wat simpele trucjes is die keuze helemaal niet nodig en kleed je je hele bruiloft aan in dezelfde stijl. Vaak wordt een ceremonie ruimte aangekleed met windlichten en wat klein bloemwerk aan de stoelen. Dit naast de aankleding van bijvoorbeeld een backdrop of prieel. Deze windlichten kunnen weer terug komen op de feestlocatie om hier wat meer sfeer te geven en de kleine bloemvaasjes staan ook erg mooi op tafel tijdens het diner. Zo zou de stof van de backdrop ook mooi kunnen functioneren als tafelloper en zou de backdrop als geheel kunnen worden geplaatst op de feestlocatie als achtergrond voor de photobooth. Dit soort handelingen laat je over aan je stylist en/of weddingplanner die dit tijdens jullie borrel/receptie allemaal voor je regelt.


Nog twijfels over de meerwaarde van een wedding styliste? Al jullie wensen en eisen worden besproken in een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Klik hier voor meer informatie of om een afspraak in te plannen met Dames van de Styling

20 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page